Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Švédsko | Švýcarsko | USA
czskpldeen
Vítaj hosť
Užívateľ: Heslo:
Auto-prihlásenie:
Registruj sa! | Heslo?
 
Strán: [1]   Dole
 
Autor Téma: hladka a polohruba muka v Nemecku  (Prečítané 103884 krát)
jahoda2010



Karma: 11
Príspevkov: 1228



« : December 13, 2011, 04:25:58 pm »

ahojte,

rada by som vedela, podľa akého klúča nájdem v Nemecku polohrubu a hladkú múku. Na múkach existuju len označenia Type plus číslo, ale ani za nič sa neviem dopátrať, či to má znamenať hladkú alebo polohrubú múku. Kedže pečiem vianočné pečivo a recepty mám v slovenčine, musím sa riadiť podľa nich.
Mohol by mi s týmto niekto pomôcť?
Zaznamenané
kleena



Karma: 81
Príspevkov: 1795



« Odpoveď #1 : December 13, 2011, 05:03:53 pm »

Vsechna normalni mouka je hladka.
Polohrubou hledej tady ve foru...
http://www.google.de/cse?cx=partner-pub-3043872535825481%3A3kf2un-cqn1&ie=UTF-8&q=polohrub&sa=Suche&siteurl=www.mnichov.de%2F#gsc.tab=0&gsc.q=polohrub&gsc.page=1
http://mnichov.de/mkportal/modules/wiki/index.php/Mouka_-_muka

Myslim ale, ze to na te wiki strance Mouka neni zcela presne, nekde jsem drive cetl, ze ten Wiener Griessler je polohruba.
Mozna ti pomuze i neco jako toto
http://www.google.de/search?hl=de&q=halbgriffiges+mehl&btnG=Suche&meta=
http://www.kuechengoetter.de/rezepte/warenkunde/189355/Mehl.html
(hledej "halbgriffiges")
Zaznamenané

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
jahoda2010



Karma: 11
Príspevkov: 1228



« Odpoveď #2 : December 13, 2011, 05:59:52 pm »

diky moc, hned som mudrejsia Mrknutie
Zaznamenané
David
Zakladatel

*

Karma: 45
Príspevkov: 2556


:)


WWW
« Odpoveď #3 : December 13, 2011, 07:07:45 pm »

Ve wiki najdeš článek o mouce v Německu
Zaznamenané
kleena



Karma: 81
Príspevkov: 1795



« Odpoveď #4 : December 14, 2011, 10:15:29 am »

Ten je uz mezi temi linky u mne nahorte, jen mam dojem, ze "instantmehl" nema nic spolecneho s hrubosti, ale max. s lepivosti/slozitosti zpracovani (ten odstraneny lepek). Proto nahore zaroven ty linky na nemecke zboziznalstvi.
Zaznamenané

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
Macouch



Karma: 21
Príspevkov: 310



« Odpoveď #5 : December 15, 2011, 02:51:07 pm »

Po precteni toho clanku ve WIKI mi to nedalo a otevrela jsem ty pytliky co tu mame. :-)
Nase polohruba mouka odpovida te "doppelgriffiges Mehl"   http://www.mnichov.de/mkportal/modules/wiki/index.php/Soubor:Wiener_griessler.jpg  ja ji kupuju treba v Tengellmannu.

Mozna neni uplne stejna ale asi nejpodobnejsi. A urcite neni jako hruba. Takze ve Wiki je to bohuzel popsano spatne.
« Posledná zmena: December 15, 2011, 02:56:55 pm od Macouch » Zaznamenané
David
Zakladatel

*

Karma: 45
Príspevkov: 2556


:)


WWW
« Odpoveď #6 : December 15, 2011, 04:55:08 pm »

Takže instant i doppelgriffig je polohrubá mouka jaká pak odpovídá hrubé mouce?
Zaznamenané
kleena



Karma: 81
Príspevkov: 1795



« Odpoveď #7 : December 15, 2011, 11:01:08 pm »

Takže instant i doppelgriffig je polohrubá mouka jaká pak odpovídá hrubé mouce?
Instant je podle mne neco uplne mimo hrubosti - proste mene hrudkuje.
Zaznamenané

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
KP



Karma: 1
Príspevkov: 25


Walking man


WWW
« Odpoveď #8 : December 16, 2011, 09:51:47 am »

tuto temu som vzdala pred 15 rokmi  Úšklabok ...
Zaznamenané
Strán: [1]   Hore
 
 
Skočiť na:  

Poháňané MySQL Poháňané PHP Autostop.sk | Poháňané SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validné XHTML 1.0! Validné CSS!

Pravidla registrace | Kontakt | © Autostop.sk 2024
Bezplatna spolujizda do prace, do školy, na akce, na dovolenou.
Zahnarzt München


Stránka generovaná za 0.00638 sekúnd zo 7 otázok